top of page
Sanne-Bet - profiel.png

Sanne Bet

Sanne Bet (1999) is illustrator en kunstdocent. "Illustrator omdat de wereld vol absurditeit zit en ik het niet kan laten dat te laten zien aan de buitenwereld. Ik hou van grapjes maken en dingen op een manier tekenen die eigenlijk volgens het logische denken niet kunnen. Zo teken ik vogels die door het atrium vliegen, figuurtjes met gekke veren of vleugels die om zich heen kijken met verdwaasde blikken omdat ze de wereld niet helemaal begrijpen."

 

Als kunstdocent wil Sanne het creatief denken stimuleren. Dat doet ze door de meest absurde of onlogische opdrachten te verzinnen. "Hoe klinkt het bijvoorbeeld als het kunst regent? Wat is het tegenovergestelde van dans? Hoe ziet een prullenbak met gevoel eruit?"

Als Sanne niet aan het tekenen of lesgeven is, maakt ze performance art video’s. "Tijdens de corona pandemie maakte ik een serie filmpjes waarbij ik in acht pogingen dichter bij iemand probeerde te komen door videoschermen heen stappend."

Sanne won de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs 2023-2025 en deed het kunstparticipatieproject geïnitieerd door het K.F. Hein Fonds in 2022.

Sanne Bet illu 8.png
Sanne Bet illu 3.png
Sanne Bet illu 2.png
Sanne Bet illu 6.png
het voelt zo kunst - Sanne Bet.jpg
Sanne Bet illu 7.png
Sanne Bet illu 9.png
Sanne Bet - 1.png
Sanne Bet - Fiep Westendorp prijs2.jpg
bottom of page