top of page

Workshop Model tekenen

In deze model tekensessies kun je drie avonden met Katja Fred werken aan je tekentechnieken. Je kunt je per avond inschrijven (één of twee van de drie avonden meedoen kan ook). Doe je alle drie mee, dan krijg je korting (zie hieronder)!
 
Je zult leren hoe het lichaam in elkaar zit, en hoe je dit op verschillende materialen kunt uitdrukken op papier. Zo is er Oost-Indische inkt aanwezig, houtskool in verschillende diktes, grafiet en kleurkrijt. We hebben ook papier en tekenezels voor je klaarstaan. En je bent altijd vrij om je eigen materiaal mee te nemen.
 
De drie avonden zullen allemaal een eigen thema hebben. Bijvoorbeeld: wandering nature, Old Greek Sports, en figuurlijk in combinatie met abstracte vormen. Heb jij zelf nog spullen die bij het thema passen, neem ze vooral mee!

Modeltekenen-1.JPG

Wanneer?

6, 13 en 20 april 2023 (donderdagen) van 19:30 tot 22:00 uur. Je kunt je per avond 'los' inschrijven als je wilt.

Voor wie?

Voor beginners die al veel bezig zijn met tekenen, én voor gevorderden die graag intensiever bezig willen zijn met het ontwikkelen van hun tekentechnieken. Beginners en gevorderden kunnen van elkaars perspectief leren. De groepsgrootte wordt 6 tot maximaal 10 deelnemers.

Quanta costa?

Een workshop is 45 euro per avond. Schrijf je je direct in voor alle drie de avonden, dan krijg je korting: 125 euro i.p.v. 135 euro!

Waar?

Huis van Betekenis, Lauwerecht 10 in Utrecht.

Door wie?

Deze workshop wordt gegeven door Katja Fred, kunstenares en docent bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Lees hieronder meer over Katja.

Belangrijk om te weten

Er is materiaal aanwezig, maar je bent altijd vrij om eigen materialen mee te nemen.

We hebben bij het HvB helaas geen plaats om je werk op te slaan. Zorg er daarom voor dat je een koker of map bij je hebt voor je tekeningen.

Modeltekenen-2.JPG
Modeltekenen-3.jpg
Vragen over deze workshop?

Wil je eerst nog wat vragen over deze workshop? Dat kan. Neem gerust contact op met de workshopleider (zie hieronder) of mail het HvB op info@hethuisvanbetekenis.org

Katja Fred

Katja Fred (1989) werkt het liefste met oost-indische inkt. Met penseel en kroontjespen vangt ze de schoonheid van de natuur, en gaat ze op zoek gaat naar de mooiste composities. Katja's favoriete kleuren zijn die van de zonsondergang en ze zou nog wel eens een beschuitje willen eten met Zlatan Ibrahimovic. 

"Ik ben een illustrator en kunstenaar en zet mijn kunst en talent graag in voor politieke en maatschappelijke onderwerpen. Ik bezit een rijk scala aan tekentechnieken, van handgemaakte portretten en muurschilderingen tot digitale storyboards."

bottom of page