top of page
Abel Hagen3.png

Abel Hagen

Abel Hagen (1991) is de medeoprichter van Wooden Plank Studios, een creatief studiootje dat al jarenlang elke week webcomics op social media post en daarmee inmiddels een flinke following heeft vergaard.

 

De wekelijkse webcomics en cartoons van Wooden Plank Studios verschillen elke week, maar worden verbonden door één factor: ze gaan altijd over iets dat gaande is in de geek/popcultuur.

 

Of het nou een nieuwe Star Wars-film, een nieuwe Pokémon-game of een nieuw seizoen Stranger Things is; Wooden Plank zit er bovenop. Daarnaast is Wooden Plank Studios ook beschikbaar voor losse illustratie- en animatieklussen.
 

Ik heb m’n hele leven al striptekenaar willen worden en van nature ben ik een ontzettende nerd dus ik ben heel blij dat ik deze twee eigenschappen heb kunnen combineren en er mijn werk van heb kunnen maken. Ik werk vrijwel volledig digitaal in Photoshop op een Wacom Cintiq. Ik hecht enorm veel waarde aan humor, verhalen en leuke details die extra grapjes of verhaaltjes vertellen (striptekenaar Keno Don Rosa is mijn grootste inspiratie).

comic_2022_statusreportpart2_7.jpg
bottom of page