top of page

De Stichting

Het Huis van Betekenis wil de Nederlandse tekencultuur stimuleren en verrijken. Dit doen we onder andere door middel van co-creatie en het aangaan van samenwerkingen met partners als Hoge School voor de Kunsten Utrecht (HKU), theater ZIMIHC, Drawing the Times en de Gemeente Utrecht.

 

Daarnaast werken de huurders aan individuele projecten. Klanten als De Volkskrant, Berliner Zeitung, Ekko, Volcom, Foodhub, Twynstra Gudde, Paradiso, De Correspondent passeren hier onder anderen de revue.

Het Huis van Betekenis 

Het Huis van Betekenis is een artistiek collectief dat zich voornamelijk op illustratie, grafisch ontwerp en maatschappelijke projecten focust. Wij geloven in de kracht der verbeelding, en zetten die in om verschillende maatschappelijke thema’s aan te kaarten. Naast deze geëngageerde inslag, werken we individueel aan onze eigen projecten. 

 

De koffie staat niet klaar, want die wordt vers gezet.

Voorzieningen

Het Huis van Betekenis beslaat ongeveer 300 vierkante meter. Het pand ligt op 20 minuutjes lopen van Utrecht CS en heeft aan de achterzijde een klein balkon aan de Vecht.

 

Er zijn twee grote vergadertafels waar we gezamenlijk aan lunchen of brainstormen. Ook zijn we de thuisbasis van Tosam, een kleinschalige riso-drukkerij.

Goed om te weten: onze ruimte zit op de 1e verdieping, en is dus helaas alleen met de trap te bereiken.

Werkplekken

Ben je tekenaar, grafisch ontwerper, schrijver, of beoefen je een ander creatief beroep? En ben je op zoek naar een inspirerende en gezellige werkplek?

 

Bij het Huis van Betekenis huur je een werkplek vanaf 230 euro (incl. BTW) per maand. De huur is inclusief kastruimte, wifi, gebruik van de A3-scanner, en de andere gezamenlijke voorzieningen (zie hieronder). Naast de huur betalen we allemaal nog een klein bedrag voor de schoonmaak- en huishoudpot.

Binnenkort komen er enkele werkplekken vrij voor illustratoren (2024). Iets voor jou? Mail dan naar info@hethuisvanbetekenis.org

bottom of page