top of page

Albert Hennipman

Albert Hennipman - achtergrond.png

Albert Hennipman is ontwerper, tekenaar, docent typografie aan de HKU en de oprichter van het Huis van Betekenis. Naast (vreemde) vogels en visuele reportages tekent hij graag de achterzijdes van oude verpakkingen vol, om deze zo een tweede leven te geven. Zijn go-to snack is praktisch en breed inzetbaar: een zak krentenbollen! Deze eet hij het liefste samen met Manuel Kurpershoek, een dierbare vriend en volhardend tekenbeest. Albert kijkt graag naar de toekomst en naar buiten: ‘de blik naar beide fenomenen is elke dag anders, soms onheilspellend maar soms ook prachtig helder en veelbelovend!’

 

'Beter één vogel in je hoofd dan 10 in een kooi'. Ik teken graag vogels of pas ze toe in mensfiguren en andere taferelen. In het Huis van Betekenis is ruimte voor getekende fantasie en werkelijkheid; in die combinatie werk ik ook graag samen aan projecten die gaan over onze geschiedenis en maatschappij.

 

Albert werkte mee aan deze HVB-projecten Tekenbeest, Verbonden Verhalen, De Vleesvrije stad, Stlllevend, Heimwee en de getekende stad.

ALBERT daklozen reportage soepfiets 2020 .jpg
ALBERT HVB Verbonden Verhalen _ pelgrim Theo Heinsius.jpg
ALBERT HVB tekenbeest 2019.jpg
ALBERT HVB Vleesvrije stad _ le dessine sur l herbe.jpg
ALBERT HVB de violist _ Chagall revisited.jpg
ALBERT HVB big bird 2020.jpg
bottom of page