top of page
Diana van Houten - achtergrond.png

Diana van Houten

Naam: Diana van Houten. Beroep: illustrator, schilder en animator. Recent project: de stop-motion handgeschilderde (!) animatiefilm Pilar (zie beeld hieronder), een verhaal over een zoektocht naar je eigen innerlijke dier. Ja, wij waren ook meteen nieuwsgierig.

Samen met JJ Epping en Yngwie Boley runt Diana Moldybyrd studio. Zij maken onder meer achtergronden, concept art en character design. Art direction voor animatieseries en animatiefilms behoort ook tot hun repertoire. En kinderboeken staan eveneens op de planning.

Ik werk graag in grove en fijne schilderstijlen, digitaal of met penseel, en kijk qua stijl graag naar wat het beeld nodig heeft. Alles wat wringt op emotioneel gebied, contrast biedt in het leven en het liefst ook nog eens weerspiegeld kan worden via dieren, is voor mij een combinatie waar ik graag gebruik van maak. Het liefst samen met wat Pruisisch blauw en een goeie soya cappuccino in de hand.
 

Bij het Huis van Betekenis hoopt Diana wat meer ruimte te vinden voor haar schilderwerk. "Ik schilder graag liefdevolle portretten van hyena’s of een verbeelding van mijn donkere - maar dierbare - nachtmerries."

5.Anansi-en-de-Gulzige-Tijger_Spread.jpg
bottom of page