top of page

'Ameliswaardig': bekijk het van alle kanten op 16 december a.s.

Op 16 december organiseert het Huis van Betekenis bij Bibliotheek Neude in Utrecht een dag vol kunst en cultuur over de relatie tussen mens en natuur. We willen op deze dag aandacht geven aan de discussie rondom Amelisweerd, waarom moet een stuk van het bos wijken voor de A27? Wie maakt deze beslissing? Wat vinden de boeren ervan? En de weggebruikers? Wat vind jij ervan? Met een open blik kijken we naar alle perspectieven van het verhaal en proberen we het verhaal te ontwarren.


We hebben een gevarieerd programma voorbereid om alle leeftijden mee te nemen in ons verhaal. De dag begint om 13:00 met een doorlopende workshop en portrettekenen. Om 16:00 organiseren we een panelgesprek met een host. Gedurende de hele dag is er een expositie te bekijken en als afsluiter presenteren we om 17:00 samen met Light Up Collective lichtprojecties in en bij de bibliotheek.


(foto: Tanno Witkamp)

De expositie

Vijf tekenaars hebben een getekende reportage gemaakt. Aan de hand van interviews met mensen die een relatie hebben tot Amelisweerd hebben alle tekenaars een eigen perspectief uitgelicht. Beelden uit deze reportages gaan een expositie vormen die te zien is in de bibliotheek. Naast deze vijf tekenaars maken zes andere tekenaars ook een beeld wat te zien zal zijn in de expositie.

De workshop

Aan het begin van de middag zal er een tekenworkshop georganiseerd worden. Samen met iedereen die wil maken we een meterslange tekening. Deze tekening zal gaan over de relatie tussen mens en natuur in Amelisweerd. Iedereen mag meedoen met het tekenen.


Portrettekenen

We zijn heel benieuwd wat jullie kijk is op het onderwerp. Ga in gesprek met onze tekenaars en terwijl je verwikkeld raakt in een gesprek maken zij een portret. Met beeld en tekst brengen ze jou en je mening in beeld.


Levensloopje

Ga in dialoog met Huib Pruymboom, ontvang een vraag en maak een levensloopje. Huib Pruymboom is master student aan de UvH, onderzoekt de rechten van de natuur en hoe wij de natuur meer kunnen inbedden in ons rechtssysteem. 

Panelgesprek

Omdat er over dit onderwerp zo veel te vertellen is en we iedereen een stem willen geven organiseren we een gesprek. Na het dagprogramma is er genoeg stof om over te praten. Een host zal aanwezig zijn om het gesprek te leiden. In dit gesprek willen we het hebben over de relatie tussen mens en natuur, specifiek in Amelisweerd.

Projecties

Aan het eind van de dag projecteren we de getekende reportages in en bij de bibliotheek. Een ‘’larger than life experience’’. Met deze projecties laten we het verhaal zien, direct op de plek waar het over gaat.

Inschrijven

Inschrijven wordt gewaardeerd.
Met dank aan

Het Huis van Betekenis, Landhuis Oud Amelisweerd, Light Up Collective, KF Hein Fonds, VSB Fonds, Pictoright en de Limelight Foundation.
Commenti


bottom of page