top of page

Arnoud van Mosselveld in het bestuur!

In de zomer van 2023 hebben we bij het Huis van Betekenis een nieuw bestuurslid mogen verwelkomen: Arnoud van Mosselveld.

Utrechters kennen Arnoud misschien als oprichter van de Moving Gallery, een podium voor (jong) kunstenaarstalent in Utrecht - gestart samen met Marcel Lebon. Arnoud is zelf beeldend kunstenaar; hij maakt portretten en vrij werk (vaak tulpen of grote koppen, zie hieronder en op zijn website). Van huis uit is Arnoud jurist, en hij werkte lange tijd als secretaris bij een grote Kamer van Koophandel. De daar opgedane bestuurlijke ervaring gebruikt hij nog steeds, onder meer voor de stichting Art Utrecht (platform voor alle beeldende kunstinstellingen in Utrecht). En nu dus ook voor het Huis van Betekenis!


Zijn voorliefde voor illustratie verklaart dat Arnoud bij het Huis van Betekenis terecht kwam. “Ik ben echt een liefhebber van het illustratorvak en wil eraan bijdragen dat dit ook meer vanuit het oogpunt van kunst wordt bezien.”


Voor dat doel zet hij zich ook in via zijn eigen Moving Gallery; zo is er eind 2021 de succesvolle expositie ‘Vertekend Beeld’ (zie 'exposities') georganiseerd, met werk van twaalf toonaangevende illustratoren. Er was werk te zien (en te koop) van Joost Swarte, Leonie Bos, Claudie de Cleen, Nastia Cistakova, Olivia Ettema, Paul Faassen, Isa Grutter, Johan Kleinjan, Tja Ling Hu, Luis Mendo, Jip van den Toorn en Sarah Yu Zeebroek. En bij Moving Gallery is ook al werk te zien geweest van onze eigen Bob Mollema en Anne Schillings. Dat smaakt naar meer!


We heten Arnoud van harte welkom, en kijken uit naar een fijne, inspirerende samenwerking.Hierboven: opening expositie Over de grens, foto Laura van Mosselveld


Hierboven: Blue Tulips, door Arnoud van Mosselveld. Meer van zijn werk is te zien op vanmosselveld.nl


Hierboven: affiche expositie 'Vertekend beeld'

Commentaires


bottom of page