top of page

Bulgaarse riso-bus komt naar Utrecht

Op zaterdag 24 juni kreeg het Huis van Betekenis wel heel bijzonder bezoek. Van een heuse Bulgaarse delegatie van creatievelingen. Om precies te zijn: van Yana en Miroslav, die in het Balkangebergte vanuit een oude gerenoveerde schuur Nopoint Atelier runnen, dat zich focust op silkscreen- en risoprinten.


Voor het project 'RISOnate' rijden Yana en Miroslav in hun 'riso-bus' (uiteraard met riso-printer erin!) langs riso-studio's in Europa. Elk van die studio's kan vervolgens een stuk of vijf illustratoren uitnodigen om deel te nemen. In een groep maken ze riso-prints van hun eigen illustraties. Vanuit het HvB had onze eigen riso-baas Thomas illustratoren Bob, Lotte, Timon en Eline verzameld. Ondanks de zomerhitte is er van allerlei leuks geproduceerd. Maar er is ook keihard gechilld. Hard nodig voor het creatieve proces, ten slotte.


Nopoint atelier schrijft op Instagram: "In Bulgaria we have the perfect saying to describe yesterday's workshop at Tosam Studio - "it went on butter and honey".


Everything went smoothly, there was no rush, no pressure, (almost) no problems with the printing, the shadow came quickly to hide us from the heat... Thank you Thomas for making sure that we felt so comfortable and welcomed!"


Eline heeft uiteindelijk een heerlijk zomerse print van de zeemeeuw gemaakt (zie hieronder). Alle illustraties zullen uiteindelijk samen in een boek belanden, inclusief notities en verhalen van deze prachtige reis. Dat belooft een gevarieerd, multiculti boek te worden. Als we updates krijgen over de publicatie, melden we het uiteraard.Comments


bottom of page