top of page

Prijswinnaar Sanne Bet wordt nieuwe bewoner

En ze is de nieuwste HvB-bewoner, én ze heeft net de Fiep Westendorp Stimuleringsprijs gewonnen. We noemen geen namen, maar iemand is hier goed bezig.


Alle gekkigheid op het daarvoor bestemde stokje: we zijn erg blij met de komst van illustrator en kunstdocent Sanne Bet. Sanne vertelt over haar werk:


"Illustrator ben ik omdat de wereld vol absurditeit zit en ik het niet kan laten dat te laten zien aan de buitenwereld. Ik hou van grapjes maken en dingen op een manier tekenen die eigenlijk volgens het logische denken niet kunnen. Zo teken ik vogels die door het atrium vliegen, figuurtjes met gekke veren of vleugels die om zich heen kijken met verdwaasde blikken omdat ze de wereld niet helemaal begrijpen."


Als kunstdocent wil Sanne het creatief denken stimuleren. Dat doet ze door de meest absurde of onlogische opdrachten te verzinnen. "Hoe klinkt het bijvoorbeeld als het kunst regent? Wat is het tegenovergestelde van dans? Hoe ziet een prullenbak met gevoel eruit?"


Als Sanne niet aan het tekenen of lesgeven is, maakt ze performance art video’s. "Tijdens de corona pandemie maakte ik een serie filmpjes waarbij ik in acht pogingen dichter bij iemand probeerde te komen door videoschermen heen stappend."


Welkom bij het Huis, Sanne!


Comments


bottom of page