top of page

We hangen! Bij de Kunstuitleen in Utrecht, welteverstaan

Op vrijdag 8 december jl. vierden we de opening van onze 'Teken over' bij de Kunstuitleen Utrecht: een unieke expositie van autonoom werk van onze makers. Je kunt zelf nog komen kijken (en/of kopen!) t/m zaterdag 16 december. Wees welkom!


Timon Vader en Albert Hennipman bij de opening

Onder het motto 'Teken over' laten we meer dan 65 (!) unieke, autonome kunstwerken zien van onze makers. Een overzichtstentoonstelling zoals we die niet eerder hebben gehad. Het was een behoorlijke klus om alle werken op tijd, mooi ingelijst en zonder kleerscheuren bij de Kunstuitleen te krijgen. En alles op te hangen op een manier die recht doet aan de kunst. Maar het is gelukt: we hangen! En we zijn enorm trots dat we jullie op deze manier onze werken kunnen laten zien.


Er zijn bijzondere, soms nooit eerder vertoonde autonome werken te zien, die de eigen vaardigheden en ideeën van onze makers verbeelden. Van olieverfschilderijen tot zeefdrukken, van linosnedes tot nieuw gestoffeerde stoelen (een bijzondere samenwerking met Charlotte Thoolen ('Chairlotte'). Een aantal voorbeelden zie je hieronder.


Want behalve werken in opdracht - editorials voor kranten, animaties voor films, tekeningen voor prentenboeken, visuals voor educatieve projecten, getekende verslagen voor bedrijven, etc. etc. etc. - maken velen van ons ook nog 'gewoon' vrij werk. En dat is zeker het bekijken waard. Al zeggen we het zelf.


Op een rijtje:

Kunstuitleen Utrecht

St. Jacobsstraat 251

030 286 19 80

Expositie / kunstverkoop zaterdag 9 t/m zaterdag 16 december 2023

Toegang is gratis

Openingstijden Kunstuitleen: woe- zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur


Kom gerust kijken. En - wie weet - een origineel kerstcadeau inslaan voor mensen die alles al hebben.

Hierboven: werk van Bob Mollema, stoel van Bob Mollema in samenwerking met Charlotte Thoolen en Albert Hennipman.Beeld hierboven: Charlotte van Hout (kennicles.com)
Beeld hierboven: Diana van Houten

Hierboven: werk van Katja Fred, Anne Schillings en Imke Bogers. Stoel van Anne Schillings in samenwerking met Albert Hennipman en Charlotte Thoolen.

Beeld hierboven: Patz van der Sloot

Beeld hierboven: Paco Kamil

Comentarios


bottom of page