top of page

Ter viering van de eerste Culturele Zondag van dit jaar, en natuurlijk het einde van Dry January, nodigen we je graag uit bij het Huis van Betekenis voor een gloednieuwe editie van het HvB Café - met als thema 'BEESTcafé!’


Het is niet alleen dé gelegenheid om ons werk van Ameliswaardig (het expo-event in het Landhuis Oud Amelisweerd en in de bibliotheek op de Neude) nog eens te bewonderen, maar ook om kennis te maken met het werk voor 'De Wens voor het Hens', een evenement van De Partij van de Dieren over de toekomst van het Henschotermeer eerder dit jaar. En vergeet je pinpas niet! Onze knetternieuwe BEESTENBOEL-kalender 2024 zal aan te schaffen zijn op onze illustratiemarkt - naast nog heel veel meer illustratiewerk.


Op een rij:

  • Zondag 18 februari, 14.00 uur – 18.00 uur

  • Doorlopend: expositie illustraties voor projecten Ameliswaardig en 'het Hens', en markt met o.a. onze nieuwe rijk geïllustreerde kalender

  • Lauwerecht 10, Utrecht

  • Toegang gratis, iedereen is welkom.


 Maak de Culturele Zondag extra gezellig en kom bij ons een drankje doen!


In de grote kranten en mediaplatformen zie je al regelmatig leden van het Huis van Betekenis  langskomen. Zo heb je Saskia's tekeningen misschien gezien in bijvoorbeeld De Volkskrant en De Morgen, en Cliff's illustraties in o.m. De Correspondent en AD Magazine. 


We kunnen nu aan dit mooie lijstje twee namen toevoegen: Lotte Dijkstra heeft namelijk recent haar 'debuut' gehad in Tijdgeest, het magazine van dagblad Trouw (foto's hieronder). En Timon heeft zijn eerste publicatie in de Volkskrant gecheft (foto hiernaast)! Toch voor allebei weer een momentje, ze zijn - terecht - erg trots. Blijkt ook wel enigszins uit de foto van Timon. 


En nóg een leuk nieuwtje over Timon: hij heeft een GO gekregen voor een uniek nieuw project dat draait om een paar van zijn favoriete thema's: natuur en duurzaamheid. Timon gaat hiervoor een residency doen bij Studio De Kiemkamer, een broedplaats in Utrecht die 'de wereld een heel klein beetje groener, gezonder en leuker wil maken'. In laboratorium 'Tuin voor de Tijd' keek hij als beeldmaker door de lens van permacultuur, en hij gaat nu experimenteren met de mogelijkheden om de stad te vergroenen door middel van kunst en illustratie. Dit project wordt gerealiseerd met steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het Stokroos Fonds. Gefeliciteerd Lotte en Timon, een motiverende start van het (creatieve) jaar!
...met de nieuwe HvB-verjaardagskalender! Hieronder zie je een voorproefje van onze vrolijke zelfgemaakte kalender voor 2024. Maar liefst 17 van onze illustratoren hebben, geheel in hun eigen stijl, een bijdrage geleverd. En Thomas heeft in zijn drukkerij op de Lauwerecht prachtige riso-prints gemaakt van de beelden.Uit de introductie:


"Van winter tot herfst, van eend tot kip en al het denkbare daartussen.

De tekenaars van het Huis van Betekenis hebben de koppen en poten bijeen gestoken om tot een nieuwe verjaardagskalender te komen.

We hebben het uitgevogeld!

Vol trots nodigen we je uit om binnen te treden in onze beestenboel, onze boerderij, onze dierentuin.

We hopen dat deze kalender vol komt te staan met de verjaardagen van je favoriete plezierdieren en andere beestelijke gelegenheden.

Er valt altijd wel wat te dieren!" 


Met bijdragen van Timon Vader, Patz van der sloot, Eline Schipperen, Thomas van der Vlis, Lotte Dijkstra, Max Philippi, Abel Hagen, Hatja Fred, Diana van Houten, Aida de Jong, Albert Hennipman, Amy Jane van den Bergh, Mark Verdult, Cliff van Thillo, Saskia Janssen, Bob Mollema & Imke Bogers. Cover design Timon Vader & Patz van der Sloot. Typografie Timon Vader & Thomas van der Vlis. Drukwerk Tosam.


De kalender voor 2024 is vanaf nu te bestellen via onze webshop.


Vraag? Stuur een mailtje!
info@hethuisvanbetekenis.org
bottom of page