top of page
THOMAS.jpg

Thomas van der Vlis

Thomas van der Vlis studeerde in 2018 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, met als specialisatie Grafische Kunst, Commerciële kunst, en Beeldvorming. In 2016 is hij samen met Selma Hoitink studio TOSAM gestart. TOSAM is een grafisch ontwerp-studio die werkt aan een verscheidenheid van ontwerpprojecten. In het Huis van Betekenis aan de Lauwerecht beheert Thomas een kleine drukkerij. Hij werkt hier met name aan zogenaamde ‘risoprints’.

Risoprint is een duurzame druktechniek met karakter, die qua resultaat intens gekleurde afdrukken oplevert. De Risograph zelf lijkt een beetje op een kopieerapparaat, maar werkt volgens dezelfde principes als zeefdruk. De machine drukt met inkt op soja- of rijstoliebasis. Net als bij zeefdrukken wordt iedere kleurlaag wordt afzonderlijk gedrukt. Risoprint werkt erg goed voor illustraties, kaarten, posters enzovoorts. Maar ook foto’s kunnen in allerlei kleurprofielen bijzonder resultaat opleveren.

Thomas heeft een grote voorliefde voor het gedrukte boek en analoog drukwerk. Studio TOSAM kan dus risoprints maken, maar ook klanten in brede zin helpen met een nieuwe identiteit, website en/of drukwerk. Of het nu om het visuele aspect gaat, of ook het meer conceptuele deel.

Op onze webshop en op die van TOSAM zelf vind je een selectie van al het prachtigs dat Thomas kan creëren met risoprint.

Raamposters Thomas.png
Drukwerk TOSAM.png
Hummus - Thomas.png
Heimwee nr 2 - Thomas2.png
Heimwee nr 2 - Thomas.png
Boehmer - TOSAM.png
Smaken verschillen - receptenboek Thomas.png
bottom of page