top of page
THOMAS.jpg

Thomas van der Vlis

Thomas van der Vlis (Amersfoort, 1986) ontwerpt boeken, websites en tekent graag de kleine dingen die hem blij maken of afleiden tijdens het dagelijkse leven. In zijn werk laat hij zich ook beïnvloeden door postzegels, oude verpakkingen, en de modernistische ontwerpers van de 20e eeuw.

 

Na zijn afstuderen in 2012 (HKU Graphic Design), heeft Thomas voortdurend geëxperimenteerd met diverse vormen van boekpublicatie. Deze zoektocht leidde hem ertoe in 2013 met twee vrienden een uitgeverij op te richten waarbij ze een Risograph-drukpers kochten en een interactieve mini magazine-machine maakten. Deze onderneming heeft geleid tot de oprichting van een drukkerij, waar de magie van de Risograph tot op de dag van vandaag een onuitputtelijke bron van vrijheid en inspiratie vormt voor Thomas’ artistieke werk. In zijn riso-drukkerij (TOSAM) in het Huis van Betekenis kun je ook je eigen prints laten drukken of een workshop volgen

De Risograph is een digitale duplicator die energiezuinig is en inkten op plantaardige basis gebruikt in vele levendige kleuren. Het produceert ongelooflijk charmante en unieke afdrukken met een individueel, handgemaakt karakter.

Drukwerk TOSAM.png
TOSAM_2a.jpg
TOSAM_a3.jpg
Heimwee nr 2 - Thomas.png
Boehmer - TOSAM.png
TOSAM_1a.jpg
TOSAM_8a.jpg
TOSAM_6a.jpg
TOSAM_7a.jpg
bottom of page