top of page

Verbinden en verbeelden: Utrecht in dialoog

Wat is er mooiere dan een verdiepende, oprechte dialoog? Een verdiepende, oprechte dialoog waarbij getekend wordt! Je kon in juli 2023 meedoen met zo'n bijzondere bijeenkomst via Utrecht in dialoog. Samen met het Huis van Betekenis organiseerden ze een maar liefst zes reeksen van vijf 'creatieve dialogen'. Hierbij werd een speciaal ontwikkelde gespreksmethodiek ingezet, die gebaseerd is op de 'waarderende dialoog': kunst en verbeelding worden ingezet om het gesprek te verrijken. Dat kan via tekenen, schrijven maar ook theater! Van de site:


"Middels deze culturele interventie wordt men uitgedaagd op een andere manier dan alleen via gesproken taal na te denken over het thema. Dit opent het hart en de geest, draagt bij aan meer verdieping en zingeving."


Onze eigen Albert Hennipman en Katja Fred hebben drie dialogen voorbereid, waarbij tekenen op verschillende manieren wordt ingezet om de dialoog op gang te brengen. De dialogen vonden plaats in het ZIMIHC Theater Wittevrouwen. Klik hier voor de actuele agenda van ZIMIHC.Commentaires


bottom of page