top of page

Expositie in Overijssel: 'Do we care?'

Van 24 juni 2023 tot en met 08 oktober 2023 is in Kasteel Het Nijenhuis in Overijssel (onderdeel van Museum de Fundatie) de expositie 'Do we care?' te zien. Van de site:


"27 alumni, docenten en studenten van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) gaan in 'Do We Care?' op zoek naar wat voor hen de definitie van care is. Want het woord care kan verschillende betekenissen hebben: to take care of, ergens voor zorgen, en to care for, ergens om geven. (...) 'Do We Care?' toont drie thema’s – taking care, bodycare en healthcare – verhalen die onze caring society bevragen en laat zien hoe nieuwe makers tot nieuwe beelden en uitspraken komen. Met films, mode, installaties, textiel, performances en sculptuur."


Vanuit het Huis van Betekenis doen we mee met twee projecten: 'Ongehoorde geluiden' en 'Mediforen'. Twee projecten die alles te maken hebben met het thema 'care'. Albert Hennipman (maker van het beeld hierboven) vertelt over 'Ongehoorde geluiden':


"In de dialoog komt voor mij 'care' het mooist tot uiting. Als dat goed gaat, maak je ook echt verbinding, en verandert ook iets in jezelf. Ik hoop dat dit project een down-to-earth ontmoeting is met daklozen."
En over 'Mediforen' zegt Albert':


"Met ons Mediforen-project werk ik samen met artsen aan het tekenen van medische uitleg – metaforen voor een ziektebeeld. Die moeten er toe leiden dat het gesprek in de spreekkamer makkelijker wordt. Het blijkt dat het toegevoegde waarde heeft, mensen weten beter wat er gezegd is, en vanuit dat begrip weten ze dan ook duidelijker waarom ze iets wel en niet moeten doen. Het project draagt dus bij aan de empowerment van de patiënt, maar ook aan 'comfort care' – je goed en gehoord voelen bij artsen.”


De tekening boven dit blok is van Merel Barends. Ga naar de 'Do we care'-website voor meer info en tickets voor Kasteel Het Nijenhuis.

Comments


bottom of page